Endevco kiihtyvyysanturit



Kiihtyvyysanturi tunnistaa liikettä ja tuottaa sen taajuuteen ja amplitudiin verrannollisen lähtöviestin. Endevco valmistaa kiihtyvyysantureita eri tekniikoilla; piezosähköisiä, Isotron® (IEPE, ICP®, piezosähköinen sisäänrakennetulla vahvistimella), piezoresistiivisiä ja variable-capacitance (VC) malleja, jotka eroavat suorituskyvyn, syöttöjännitteiden ja käyttösovellusten osalta toisistaan.

Avaa Endevcon täydellinen tuoteluettelo ja tiedot kiihtyvyysanturivahvistimesta.




Piezosähköinen kiihtyvyysanturi

Käyttää yksinkertaista jousi-massa-periaatetta, jossa kiihtyyvyyteen verrannollinen voima kohdistetaan piezokiteeseen, jossa syntyy mekaaniseen liikkeeseen verrannollinen varaus. Rakenne voidaan toteuttaa monella tavalla soveltumaan eri käyttötarkoituksiin. Anturin herkkyyttä voidaan parantaa käyttämällä useita piezokiteitä päällekkäin. Leikkaus-tyyppinen rakenne mahdollistaa keveiden ja pienikokoisten antureiden rakentamisen. Näille pätee myös se, että tuntoelementti on erotettu anturirungosta tehden anturit epäherkiksi ulkoisille mekaanisille ja lämpörasituksille.
Mallistosta löytyy 55 eri mallia mm. 10000 g:n maksimi mittausalueelle, iskunkesto jopa 100000 g, -269 tai 650 ºC lämpötiloihin, pienimmät mallit ovat 0,07 g painavia pintaliitosversioita.
Piezosähköiset kiihtyvyysanturit soveltuvat paikkoihin, jossa vaaditaan kestävää anturirakennetta, kuten matalien ja korkeiden lämpötilojen mittauskohteet esim. kaasuturbiini- ja ydinvoimalamittauksissa.




Isotron® kiihtyvyysanturi

Kauppanimi Isotron viittaa sisäänrakennetulla vahvistimella varustettuun piezosähköiseen anturiin (IEPE), jossa piezokiteen varaus muutetaan matalimpdanssiseksi jänniteviestiksi. Yleiskäyttöiset Isotron-anturit soveltuvat kohteisiin, joissa ei vaadita äärimmäisiä käyttölämpötiloja. Antureita syötetään standardoidulla vakiovistasyötöllä, joka on saatavissa useimmista analysaattoreista tai tiedonkeruulaitteista. Antureista saatavana myös elektoonisella data sheetillä varustettuja TEDS-versioita.




Piezoresistiivinen kiihtyvyysanturi

Endevcon piezoresistiivisissä antureissa on DC-vaste ja ne soveltuvat hyvin pitkäkestoisten transienttien, kuten erilaisten törmäysten mittauksiin. Muita sovelluksia on isojen kiihtyvyyksien mittaukset ja lääketieteelliset mittaukset. Antureista löytyy pintaliitosversioita, yleiskäyttöisiä ja erikoismalleja. Useimmat mallit ovat vaimentamattomia vaihesiirron minimoimiseksi. Niiden mekaaninen rakenne ja korkeat resonanssitaajuudet takaavat pitkän käyttöiän.




Variable capacitance kiihtyvyysanturi

Variable capacitance (VC) kiihtyvyysanturissa on sandwichrakenteinen anturelementti, joka on sähköstaattiseti hitsattu yhteen muodostamaan levykondensaattorin. VC-anturilla on vankkarakenteinen, sillä on DC-vaste ja stabiili vaimennus takaa tasaisen taajuusvasteen. Sisäänrakennetun elektroniikan ansiosta anturilta saadaan volttitasoinen lähtöviesti, joka on vakaa koko -20°C
... +120°C lämpötila-alueella. VC-anturit on suunniteltu pienien g arvojen mittaamiseen, mutta ne kestävät hyvin kovia iskuja ja tästä syystä ne ovat hyviä mm. erilaisiin rakennetestauksiin, ajoneuvojen jousitus- ja kulkuominaisuustesteihin.




5 vuoden tuotetakuu

Varmista, että saat rahoillesi vastinetta. Endevco on alalla ensimmäinen, joka tarjoaa todellisen 5 vuoden maailmanlaajuisen tuotetakuun kaikille antureille ja elektroniikkatuotteilleen. Takuussa ei ole mitään porsaanreikiä tai pienellä printattua. Se on yksinkertaista, koska Endevcolla on vahva luottamus tuotteisiinsa. Koska takuu koskee kaikkia tuotteita niin se on lisäarvo, jonka vuoksi kannattaa valita Endevco.

Lisätietoja Endevcon sivulta




Competitive Trade-in Program (CTi)

Paranna sovelluksesi laatua ja luotettavuutta vaihtamalla Endevcon tuotteisiin!

Lähetä meille toimiva tai viallinen kilpailijan tuote niin etsimme sille korvaavan tuotteen Endevcon vakiomallistosta ja myönnämme sille 15% vaihtoalennuksen. Yksinkertaista! Vaihtoalennus koskee siis kaikkia Endevcon vakiotuotteita. CTi-ohjelmalla hankittuihin tuottesiin pätee myös Endevcon 5 vuoden tuotetakuu.





Guaranteed in Stock Test Essential–ohjelma tarjoaa ainutlaauisen takuun suosituimpien antureiden ja varusteiden saatavuudelle. Ohjelmaan on valittu 100 eniten käytettyä anturia, kaapelia ja varustetta. Tarkemmat ohjeet tuoteluettelossa ja Test Essential–ohjelman tuotteet löydät täältä






Endevcon Replacement Sensors-ohjelma tarjoaa asiakkaille edullisen tavan hankkia korvaavia antureita olemassa olevien antureiden tilalle vanhoihin testilaitteisiin. Ohjelmaan kuuluu 25 yleisimmin käytettyä kiihtyvyysanturia, jotka voi tilata 10% alennuksella. Replacement Sensors-ohjelman –R merkityt anturit toimitetaan ilman kaapelia ja varusteita. Ohjelma tarjoaa myös edullisen tavan hankkia antureita varaosiksi.

Teknistä tietoa kiihtyvyysantureiden soveltamisesta

Avaa Endevcon täydellinen tuoteluettelo