Endevco Corp., USAOsana 60-vuotisjuhliaan Endevco järjesti asiakkailleen kilpailun, jossa oli tarkoitus löytää vanhin toiminnassa oleva Endevcon anturi (World’s Oldest Functioning Endevco Sensor).

Vuoden aikana tulleista vastauksista Michael Donaruman (Environmental Test Facility of C.S. Draper Laboratory, Inc., Boston). Hänen toimittama malli 2224C oli tehdaskalibroitu kesäkuussa 1962 ja sen oli ostanut professori Charles Stark Draper (MIT Instrumentation Lab.). Anturia oli käytetty ensimmäisten Apollo-lennoilla käytettyjen gyroskooppien testaamiseen.

Pitkäaikainen luotettava toiminta on oleellista kaikissa mittaussovelluksissa, mutta erityisesti avaruuslennoilla, joissa miehistön turvallisuus ja suuret investoinnit ovat kyseessä.
Kun anturi testattiin uudestaan Endevcolla vuonna 2007 se osoitti neljän vuosikymmenen jälkeen erittäin hyvää pitkäaikaisstabiilisuutta alkuperäisiä ja nykyisiä mittaustuloksia verrattaessa. Amplitudihajonta +2.0% ja +1.19% @ 20 Hz, 0% ja +0.02% @50 Hz, 0% ja -0.76% @100 Hz, ja 0% ja -1.46% @200 Hz.

“It is always intriguing to hear the stories behind the applications for Endevco devices,” said Endevco President Scott Silcock. “And it’s truly astounding to ponder the advances made in aerospace technology from the early days of the Apollo program to the programs that seem routine today. We are very proud of the role Endevco plays in that legacy. Our goal is to deliver this high level of quality in all our products, so that we may continue to hear stories like this for many years to come.”