PCD-400 -sarjaPCD-400 on suunniteltu helpottamaan PC-pohjaisten venymäliuskamittausten sekä muiden anturi- ja jännitemittausten toteuttamista. Nelikanavaiset mittausyksiköt sisältää vahvistimet, sample/hold-piirit, A/D-muuntimen ja tarvittavan ohjauselektroniikan mittaustietojen siirtämiseksi tietokoneelle USB-väylän kautta. Mittausasetusten määrittely ja mittauksen suoritus toteutetaan mukana toimitettavalla DCS-100A mittausohjelmistolla, jonka avulla on helppo määritellä signaalien skaalaukset, tarvittavat liipaisuehdot, tiedonkeruuasetukset ja mittasignaalien monitorointigrafiikka. Ohjelmisto tukee neljän laitteen yhteiskäyttöä, joten PCD-400:sta saadaan helposti muodostettua jopa 16-kanavainen mittausjärjestelmä. Useamman modulin järjestelmässä modulit pinotaan päällekkäin, kytketään jännitelähteeseen ja USB-johdolla tietokoneeseen ja ohjelma tunnistaa liitetyt modulita ja mittauksen konfigurointi voi alkaa. PCD-400:n vahvistimet on toteutettu kantoaaltotekniikalla, jonka ansiosta pienienkin signaalitasojen stabiilit ja häiriöttömät mittaukset ovat mahdollisia vaikeissakin ympäristöolosuhteissa ja lämpötilojen vaihteluissa. Kuhunkin moduliin on saatavana 5 erilaista liitinadapteria, joten käyttäjä voi valita parhaiten tarkoitukseen sopivan pika- tai rivililitinmallin. Mittauskanaville voidaan kytkeä resistiivisiä antureita sekä venymäliuskoja eri siltakytkennöillä sekä jännitesignaaleja (PCD-430A). Kanavakohtainen signaalikaista on DC-200 Hz, joten PCD-400:lla on mahdollista tehdä mekaanisten rakenteiden staattsia ja dynaamisia mittauksia.

PCD-400 sarjan modulit:

PCD-400A on nelikanavainen kantoaaltotekniikkaa käyttävä moduli anturi- ja venymäliuskamittauksiin kaikilla siltakytkennöillä. Laitteessa TEDS-tuki anturimittauksiin.PCD-430A on nelikanavainen kantoaaltotekniikkaa käyttävä moduli anturi- ja venymäliuskamittauksiin kaikilla siltakytkennöillä. PCD-430A:lla on myös mahdollisuus mitata jännitesignaaleja joka kanavalla. Laitteessa TEDS-tuki anturimittauksiin.

Liitinmodulit:PCAS-1000A on PCD-400A modulien pohjalta rakennettu valmis paketti IPC/JEDEC-9704A-2012 Printed Circuit Assembly Strain Gage Test Guideline:n mukaisiin piirilevymittauksiin. Paketissa on valmiiksi haluttu määrä PCD-400A moduleita, liitäntäadapterit, kuljetuslaukku ja valmis ohjelmisto. Käyttäjän tarvitsee vain hommata venymäliuskat aina kulloisenkin tarpeen mukaan. Ohjelmistossa valitaan (drag & dropilla) minkä tyyppinen komponentti piirilevyllä on ja missä kohtaa ja minkätyyppinen (rusetti, kulmaliuska, yksiakselinen) liuska komponentin ympärille on asennettu. Ohjelma laskee tarvittavat parametrit ja strain rate:in on-line ja tulostaa mm. oheisen raportin.

Katso video PCD-400 järjestelmän kokoamisesta