Värähtelyn mittalaitteetVärähtelyä voidaan mitata ja tallentaa useilla laitteillamme kytkemällä niihin eri tekniikoilla toteutettuja kiihtyvyysantureita. Laitteet löytyvät sivuilta Tiedonkeruulaitteet kenttämittauksiin tai Tiedonkeruulaitteet laboratoriosovelluksiin.
Mide Slam Stick värähtelytallentimet

Mide Technology Corporation valmistaa pienikokoisia itsenäisiä loggereita värähtelysignaalien tallentamiseen. Laitteissa on sisäänrakennettu USB-portista ladattava akku ja 3-akselinen kiihtyvyysanturi sekä mahdollisesti lisäksi lämpötila- ja paineanturi. Konfigurointi ja datan purku tehdään Slam Stick Lab ohjelmalla.
MachineryMate-tuoteperhe

Päämiehemme Meggitt valmistaa Endevco ja Wilcoxon antureiden lisäksi myös mittalaitteita, jotka ovat kokonsa ja toimintojensa osalta optimoitu kentällä tapahtuviin värähtelymittauksiin.

Meggittin mittalaiteperheeseen kuuluu neljä robustia kenttäkäyttöön tarkoitettua kädessäpidettävää MachineryMate™ värähtelymittaria. Yhteistä niille on monipuolisuus, helppokäyttöisyys, pieni koko ja teollisuusympäristöön soveltuva IP67 rakenne. Laitteiden analyysitoiminnot ovat ISO 10816 standardin mukaiset ja käyttäjälle näytetään tulokset graafisesti ja numeroina.

MachineryMate MAC200 Meter on helppokäyttöinen pyörivien koneiden mittauksiin tarkoitettu peruslaite, jossa on sisäänrakennettu mittauspuikolla varustettu värähtelyanturi, painokytkimillä operoitavat värähtelysignaalin analyysitoiminnot balanssin, linjauksen ja epäkeskeisyyden tunnistamiseen ja FFT:n ja BDU:n (bearing damage unit) laskemiseen. Laitteen kiinnittäminen metallialustaan onnistuu tukevalla magneetilla ja se helpottaa työskentelyä mittauskohteessa.

MAC800 Basic system on varustettu kahden metrin kaapelin päässä olevalla ulkoisella magneettikiinnitteisellä anturilla. USB-liitäntä ja mukana tuleva DataMate-ohjelmisto mahdollistaa tarkemman FFT:n laskemisen ja kymmenen eri mittauskohteen tulosten arkistoinnin pitkäaikaisseurantaa varten.

MAC810 Standard systemissä on edellisten toimintojen lisäksi stroboskooppitoiminto ja DataMate PRO-ohjelmisto, jossa rajaton mittauskohteiden tulosten arkistointimahdollisuus.

MAC820 Advanced systemissä on Basic ja Standard toimintojen lisäksi Bluetooth kuulokkeet värähtelysignaalin kuuntelua varten.
4830B anturisimulaattori

4830B on erittäin monipuolinen työkalu erilaisten anturisignaalien simulointiin. Kädessä pidettävä paristokäyttöinen simulaattori soveltuu käytettäväksi sekä kenttäolosuhteissa, että laboratoriossa mittausketjun tarkistamiseen ennen mittauksia sekä vianetsintään. 4830B:llä voidaan generoida eri taajuuksilla ja signaalitasoilla IEPE-antureiden (mV, ICP, Isotron) signaalia, single ended tai differentiaalisten piezosähköisten antureiden (pC) varauslähtöä, pelkkiä resistiivisten antureiden mV-signaaleja. Lisäksi laitteessa on säädettävä TTL-tasoinen takometrilähtö kierrosnopeuksien simulointiin. Signaalit voidaan skaalata mV/g tai pC/g tai vaihtoehtoisesti nopeus- tai siirtymäyksikköinä.
4830B pystyy myös mittaamaan värähtelysignaalia ja tekemään siitä FFT analyysin.
Simulointisignaaleja voidaan tallettaa laitteen muistiin eri profiileiksi (40 kpl) toistuvaa käyttöä varten.
Kädessä pidettävä ReferenceMate täristin

REF2500 ReferenceMate on kädessä pidettävä paristokäyttöinen täristin, jolla voidaan testata ja varmistaa koko mittausketju anturista mittalaiteelle. ReferenceMate pystyy antamaan 61.4 Hz, 100.0 Hz tai 159.2 Hz taajuisen 1 g (RMS tai Peak) värähtelyn maksimissaan 250 grammaiselle anturille.
ReferenceMate täristin on saatavana kittinä, jossa on laite kuljetuslaukkuineen, REF2510 teollisuuskitissä on adapteri 1/4-28 –kierteisille antureille ja REF2520 mittauskitissä on kaikille yleisimmille kierteille. Lisävarusteena on lisäksi saatavana adaptereita myös millisille kierteille.